TERMENI SI CONDITII DE PARTICIPARE LA
ETAPA LOCALA A COMPETITIEI
GLOBAL LEGAL HACKATHON 2020
Global Legal Hackathon 2020 Romania
6-8 martie 2020
Bucuresti | Iasi

Global Legal Hackathon este o competitie internationala organizata de Global Legal Hackathon Inc., o asociatie non-profit inregistrata in Statele Unite ale Americii, Denver, Colorado (denumit in continuare „Organizatorul”), care urmareste identificarea provocarilor si a solutiilor tehnologice moderne pentru eficientizarea sistemului juridic, aducand in acelasi loc specialisti in domeniul dreptului, antreprenori si dezvoltatori software. Inovatiile aduse in domeniul juridic prin acest concurs vor fi  jurizate la nivel local, intr-o prima faza, si apoi, echipele vor concura cu alte echipe din toata lumea, competitia fiind organizata la nivel international in 51 de orase din 24 de tari. In anul 2020, Global Legal Hackathon va organiza in perioada 6-8 martie o etapa locala in Bucuresti si in Iasi.

 

Prezentul document stabileste regulile aplicabile etapei local GLH Romania (in continuare „Etapa Locala”) a competitiei Global Legal Hackathon 2020 (in continuare „Competitia”), drepturile si indatoririle persoanelor prezente la Etapa Locala, respectiv conditiile cu privire la participanti, relatiile dintre ei, si in raport cu organizatorii, partenerii si sponsorii. Termenii si conditiile sunt obligatorii pentru toti participantii in integralitatea lor, inscrierea oricarui participant reprezentand acordul liber exprimat in sensul ca acesta a citit, a inteles si accepta aplicarea acestora. Regulamentul oficial al Competitiei a fost publicat si poate fi consultat pe site-ul oficial al Global Legal Hackathon 2020, www.globallegalhackathon.com acceptarea acestuia fiind o conditie obligatorie pentru participarea la Competitie. Pentru acceptarea Regulamentului Oficial, participantii vor accesa adresa https://app.hellosign.com/home/reusableLink?guid=YMMJjDyg&in_person=1, conditie obligatorie pentru participarea valida in competitie.

 

Participarea la Competitie cu orice fel de material, document, macheta, inclusiv cod de programare, se va face cu respectarea regulilor stabilite in termenii si conditiile de mai jos aplicabile etapei locale, care privesc politica de confidentialitate, regulile privind proprietatea intelectuala, precum si termenii si conditiile care guverneaza acordarea premiilor oferite de sponsori, astfel cum acestea au fost stabilite intre sponsori si eveniment.

 

  1. Gazduirea Competitiei, partenerii si sponsorii

Global Legal Hackathon 2020 Romania, Bucharest Edition este organizata de:

Global Legal Hackathon Inc. avand ca gazda locala („Gazda Locala”) Asociatia International Association of Boutique Law Firm („IABLF”) cu sediul in Bd. Basarabia nr.184A, Bl.G10A, Ap.28, Bucuresti, Romania, 022127 in parteneriat cu Hristescu si Asociatii SCPA, cu sediul in Bucuresti, blvd. Primaverii  nr. 39, ap.5, CIF 28033911 – entitati denumite in mod colectiv „GLH ROMANIA” sau „Gazda Locala”.

 

  1. Obligativitatea Termenilor si Conditiilor de participare

Termenii si Conditiile sunt obligatorii pentru participare si se regasesc oricand pe toata perioada evenimentului, afisate pe site-ul oficial al etapei locale www.globallegalhackaton.ro. Inscrierea pentru participarea la Competitie implica aderarea la acestea, aderare pe care fiecare participant o va confirma electronic dupa inscrierea la eveniment pe platforma Competitiei si prin semnarea unui document prin care declara ca a citit, a inteles si a acceptat toate prevederile acestora, pe platforma nationala si internationala.

 

Participarea la Competitie implica intelegerea si acceptarea regulilor acesteia. Organizatorii recomanda tuturor concurentilor sa citeasca in integralitate Termenii si Conditiile de participare si Regulamentul Oficial al Competitiei. Persoanele inscrise sunt informate cu privire la faptul nu va fi permisa participarea la Competitie pentru persoanele ce nu indeplinesc criteriile stabilile in Termenii si Conditiile etapei locale care refuza semnarea documentului mentionat anterior sau care semneaza indicand in mod expres rezerve fata de prevederile acestora. Pentru inscrierea valida in competitie, participantii vor citi si vor adera la Regulamentul Oficial al Competitiei potrivit indicatiilor Organizatorului, ce se regasesc la www.globallegalhackathon.com.

 

Termenii si conditiile reprezinta intelegerea dintre participanti si gazda locala cu privire la modalitatea in care se va desfasura Etapa Locala si toate drepturile individuale sau colective care vor reiesi din aceasta. Avand in vedere natura Termenilor si conditiilor de participare, Organizatorul si gazda locala isi rezerva dreptul de a aduce modificari pana cel tarziu la data inceperii Competitiei, orice modificare fiind comunicata (prin publicare pe site sau comunicare directa) si acceptata pana in prima zi a Competitiei.

 

Participantii inteleg si accepta faptul ca juriul va desemna echipa castigatoare si premiile vor fi acordate in conformitate cu Termenii si conditiile, prin inregistrarea si participarea la Competitie, participantii isi exprima acordul ca ideile/conceptul prezentat si prototipul sa fie jurizat de persoanele desemnate in aceasta calitate de catre gazda locala, componenta juriului fiind publica pe site-ul oficial al etapei locale www.globallegalhackathon.ro.

 

  1. Denumirea, perioada si locatia etapei

Denumirea competitiei este: GLOBAL LEGAL HACKATHON 2020

Perioada. Etapa locala a competitiei se va desfasura in perioada 06.03.2020 – 08.03.2020 conform programului afisat pe site-ul oficial (www.globallegalhackathon.ro).

Locatia. Etapa locala din Romania va avea loc la in cele doua orase gazda, Bucuresti si Iasi, in urmatoarele locatii:

  • Bucuresti: Mindspace Business District situat la adresa: Globalworth Campus A, Bulevardul Dimitrie Pompeiu 4-6, Bucuresti 020335, Romania.
  • Iasi: Fab Lab Iasi situat la adresa: strada Randunica, Tex6, Romania, Iasi.

 

  1.  Inregistrarea participantilor si criterii de eligibilitate

Invitatia de participare este deschisa programatorilor, designerilor UI/UX,  avocatilor, consilierilor juridici, magistratilor, antreprenorilor, companiilor de IT, studentilor/facultatilor de drept/tehnice, precum si oricaror profesionisti creativi si inovatori, interesati sa contribuie la schimbarea modului in care sunt aplicate stiintele juridice in practica legala de fiecare zi.

Persoanele interesate se vor inregistra online pe platforma Organizatorului pe platforma Eventway cu selectarea locatiei in care vor participa (Bucuresti sau Iasi). Ambele orase vor avea sanse egale de calificare in etapele ulterioare ale competitiei internationale, echipele castigatoare din fiecare oras avand dreptul sa isi inegistreze proiectele in etapa a doua a competitiei.

Inregistrarea, dupa completarea formularelor cu campurile obligatorii, se va finaliza prin primirea unui email de confirmare a inregistrarii.

Participantii se pot inscrie in nume propriu, urmand a se inscrie intr-o echipa in timpul evenimentului, sau isi pot inscrie echipa cu care doresc sa participe.

Gazda locala isi rezerva dreptul de a selecta participantii la momentul prezentarii la eveniment.

 

  1. Formarea echipelor

Avand in vedere ca tema Competitiei este impletirea cu succes a mai multor domenii (antreprenoriat, juridic, IT), participantii se pot inscrie cu o echipa deja formata sau isi pot constitui echipa direct in cadrul Competitiei cu alti Participanti. Echipele deja existente isi pot mari numarul de membri cooptand participanti care nu sunt inscrisi deja in alta echipa. Participantii care nu au venit la Hackathon cu o echipa deja formata vor putea sa sa se grupeze si sa se inregistreze ca o echipa pana la ora 21:00 din prima zi a evenimentului (06.03.2020).

O echipa poate avea intre 3 si 10 membri, recomandat este ca aceasta sa fie compusa din 6 persoane, printre acestea fiind participanti specializati pe toate domeniile Competitiei, respectiv antreprenoriat, domeniul juridic si IT. Recomandarea are la baza faptul ca juriul va lua in considerare, pentru desemnarea castigatorului, atat conceptul indicat de echipa in sesiunea de prezentari, cat si prototipul rezultat.

Fiecare echipa trebuie sa fie compusa cel putin dintr-un participant specialist in domeniul juridic/inscris in acest domeniu in Competitie si un alt participant specialist in domeniul IT/inscris in domeniul IT in Competitie.

Echipele vor desemna un lider sau un manager, liderul/managerul va comunica in continuare cu organizatorii pentru si in numele echipei. Prezentarea conceptului si a prototipului poate fi facuta de liderul acesteia sau de orice alt membru al echipei desemnat in acest sens.

 

  1. Juriul si mentorii

Juriul a fost atent selectat de gazda locala din randul specialistilor in domeniile: antreprenoriat, juridic si IT.

Participantii inteleg si accepta faptul ca proiectele, conceptele si prototipurile lor vor fi analizate de persoanele din juriu ales de gazda locala.

Participantilor le este recomandat sa citeasca indicatiile Organizatorului de la https://hosthelp.globallegalhackathon.com.

Pentru analiza prototipurilor, fiecare echipa va avea dreptul de a explica conceptul sau si a arata prototipul realizat in cadrul sesiunii de prezentare din data de 06.03.2020, timpul alocat prezentarii fiecarui proiect este de 5 minute. Ulterior prezentarii membrii juriului vor putea adresa intrebari cu privire la proiect si concept cel mult 5 minute.

Echipele au posibilitatea de a solicita in anumite intervale de timp suportul unui mentor (sesiuni de mentorat). Mentorii sunt persoane cu experienta intr-un domeniu sau mai multe domenii care vor fi disponibili si vor raspunde intrebarilor echipelor in sesiunile de mentorat stabilite

Mentorii nu sunt membri suplimentari ai echipelor, in atributiile acestora nu intra lucrul in echipa, solutionarea problemelor echipelor, modelarea proiectului echipelor sau alte activitati care revin in mod exclusiv echipei.

Componenta juriului si lista mentorilor desemnati in cadrul Competitiei sunt publicate pe site-ul oficial al etapei locale (www.globallegalhackathon.ro).

 

  1. Programul evenimentului

Programul detaliat al evenimentului este publicat pe site-ul oficial al etapei locale (www.globallegalhackathon.ro).

Programul poate suferi modificari, caz in care acestea vor fi publicate pe site-ul oficial al etapei locale si vor fi aduse la cunostinta participantilor.

 

  1. Concept, materiale, prototip

Echipele participante vor cauta solutii intr-o arie vasta de tematici care sa deserveasca fie serviciile juridice ca business privat, fie serviciile juridice de interes public (de exemplu, buna guvernare, legislatia juridica, facilitarea accesului la justitie etc.).

Conceptul poate exista la nivel de idee la data inscrierii echipei sau participantului, totusi munca efectiva pentru realizarea prototipului, scrierea de cod si, daca este necesar, dezvoltarea conceptului, va avea loc in interiorul perioadei de la momentul desemnarii echipelor si pana la momentul prezentarii.

Organizatorii vor pune la dispozitia tuturor participantilor suprafata stabilita de Organizatori pentru desfasurarea evenimentului din locatia Mindspace Business District la adresa: Globalworth Campus A, Bulevardul Dimitrie Pompeiu 4-6, Bucuresti 020335, Romania in perioada 06.03.2020 – 08.03.2020 si din Fab Lab Iasi la adresa: strada Randunica, Tex6, Romania, Iasi, in intervalul orar zilnic mentionat in Programul evenimentului.

Organizatorii nu vor procura si nu vor pune la dispozitia participantilor niciun fel de dispozitive, aparate sau programe in vederea dezvoltarii concetului sau realizarii prototipului si niciun fel de alte servicii. Obtinerea tuturor mijloacelor necesare pentru realizarea prototipului este exclusiv in sarcina participantilor. Participantii se vor prezenta cu si vor lucra pe dispozitivele (laptop, tableta etc.) proprii sau detinute in mod legal si sunt raspunzatori de siguranta acestora pe toata durata desfasurarii evenimentului.

Participantii declara prin  ca dispozitivele, aparatele si programele utilizate pentru dezvoltarea conceptului si crearea prototipul precum si pentru orice activitate legata de Competitie sunt detinute si utilizate de participanti in mod legal si cu respectarea oricaror drepturi de proprietate intelectuala detinute de terti asupra oricarui tip de echipamente sau programe.

Participantii declara si isi asuma faptul ca solutia prezentata este noua, ca aceasta nu a fost copiata si nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, cu precadere drepturile de autor ale altei persoane, atat in privinta drepturilor materiale cat si a celor morale. Participantii raspund in mod exclusiv pentru orice idee, solutie, material sau prototip aduse in competitie, raspunderea Organizatorului sau a gazdei locale neputand fi in niciun fel atrasa pentru niciun fel de incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala pretinsa in legatura cu solutiille/ideile/prototipurile prezentate in competitie. Orice demersuri avand ca titulari persoane fizice sau juridice ce pretind drepturi morale sau materiale asupra solutiilor prezentate in concurs vor fi in mod automat directionate catre membrii echipei ce au propus solutia in discutie.

In situatia in care realizarea unui prototip functional nu este posibila/realizata, in cadrul prezentarii, participantii pot arata stadiul realizarii pana in momentul prezentarii si perspectiva de viitor a proiectului.

 

  1. Conduita participantilor

Participantii au obligatia de utiliza si obiectele locatiei numai conform destinatiei acestora si pentru realizarea conditiilor impuse  de competitie. Participantii vor fi pe deplin raspunzatori in nume propriu pentru orice fel de daune rezultand din comportamentul culpabil al acestora.

Participantii au obligatia de a se comporta intr-o maniera civilizata, acestia se vor abtine de la orice fel de comportamente, gesturi, cuvinte daca acestea sunt violente, indecente sau de natura a deranja sau ofensa orice alta persoana prezenta la Competitie.

Participantii vor respecta in totalitate obligatiile legale, mai ales cele care privesc sanatatea si siguranta, precum indicatiile detinatorului/proprietarului locatiei privind conduita in cazuri deosebite (ex. incendiu, cutremur etc.).

Gazda locala isi rezerva dreptul de a retrage din eveniment orice participant care nu respecta regulamentul competitiei sau care, indiferent in ce mod, afecteaza sau poate afecta desfasurarea evenimentului.

 

  1. Etapele Global Legal Hackathon

Global Legal Hackathon, ca eveniment international, se desfasoara in 3 etape:

  • Prima etapa: 6-8 martie 2020, Bucuresti / Iasi
  • Etapa a doua: echipele castigatoare in prima etapa isi vor inscrie proiectul online conform Regulamentului Oficial GLH
  • Etapa finala: proiectele selectate in a doua etapa vor intra in finala competitiei, unde vor fi selectate solutiile castigatoare, in cadrul unei gale internationale organizate la Londra in 16 mai 2020, conform Regulamentului Oficial GLH

 

  1. Premii

Echipa desemnata de juriu ca fiind castigatoare va intra in etapa a doua a Global Legal Hackathon, avand prin aceasta posibilitatea promovarii in etapa finala a competitiei care va avea loc la Londra in 16.05.2020.

De asemena vor fi oferite si alte premii speciale constand in pachete de mentorat (juridic, fiscal, marketing).

Premiile nu pot fi modificate, transformate, schimbate sau convertite in alte produse / bani.

Valoarea premiului va fi impozabila castigatorului ca venit conform legislatiei aplicabile. Toate taxele si impozitele aferente, de stat si locale, precum si orice alte costuri si cheltuieli asociate cu acceptarea si / sau utilizarea premiilor care nu sunt tratate in mod expres in acesti termeni si conditii sunt responsabilitatea exclusiva a castigatorului. Castigatorul este singurul responsabil pentru raportarea si plata tuturor taxelor si impozitelor incidente.

 

  1. Informatii cu caracter personal

Participantii au inteles faptul ca, prin inscrierea la competitie, datele cu caracter personal trimise cu cererea de inscriere, inclusiv numele, adresa de posta electronica, numarul de telefon si adresa de e-mail, precum si alte date necesare inscrierii in competitia internationala, pot fi colectate, procesate, stocate si utilizate de catre Organizatorul international si de gazda locala, precum si de partenerii, sponsorii si afiliatii acestora in scopul organizarii Competitiei. Organizatorul si gazda locala pot, de asemenea, sa foloseasca informatiile personale pentru a va trimite din comunicari in legatura cu Global Legal Hackathon. Informatiile colectate fac obiectul politicii de confidentialitate a organizatorului international, aflata la adresa https://globallegalhackathon.com/privacy-policy/ ce se va completa cu politica de confidentialitate a gazdei locale pentru informatiile prelucrate in mod direct de aceasta.

 

Prin inscrierea in competitie, participantii au inteles si au fost de acord cu colectarea de date personale necesare participarii si cu transferul datelor din si in state din afara UE, precum si cu utilizarea si divulgarea informatiilor conform Politicii de confidentialitate a GLH si Politicii de confidentialitate a GLH Romania, transferul acestor date fiind necesar desfasurarii competitiei in conformitate cu regulamentul oficial la care au aderat pentru a putea participa in mod valabil la competitie.

 

Pentru orice stopare a comunicarilor sau alte cereri in legatura cu datele cu caracter personal, va rugam sa adresati o solicitare la adresa de email info@globallegalhackathon.com.

 

Solicitarea de a inceta comunicarile ce au legatura directa cu organizarea evenimentului poate atrage dupa sine imposibilitatea de participare si descalificarea imediata din competitie.

 

 

  1. Drepturi de proprietate intelectuala

Participantii declara ca ideea, conceptul si prototipul sunt creatia echipei si prin aceasta nu sunt incalcate niciun fel de drepturi de proprietate intelectuala, atat la nivel national (ex. Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe), cat si la nivel international (tratate, conventii), ale unor terti.

 

In urma prezentarii ideilor, conceptelor si/sau prototpurilor in cadrul Competitiei, Organizatorii, sponsorii sau partenerii nu dobandesc niciun fel de drepturi de proprietate intelectuala asupra acestora. Orice drepturi morale sau materiale care deriva din drepturile de autor asupra proiectului aparatin exclusiv membrilor echipei care le-a conceput conform intelegerii lor. Organizatorii, sponsorii sau partenerii nu vor fi implicati in niciun fel de litigiu, in nicio calitate, daca un astfel de litigiu implica drepturile de proprietate intelectuala sau aportul fiecarui participand la realizarea proiectului/ideii/conceptului/prototipului, participantii avand obligatia de a stabili la nivel de echipa modaliatatea de distribuire/valorificare a acestora.

 

 

14 Litigii

Eventualele aparute in legatura cu participarea la Global Legal Hackathon se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, vor fi solutionate de instantele competente si dupa legea aplicabila conform regulamentului oficial al competitiei internationale.

 

15 Regulamentul oficial

Regulamentul Oficial este disponibil in mod gratuit oricarui participant prin publicarea acestuia pe pagina competitiei internationale pe toată perioada competitiei la adresa https://app.hellosign.com/home/reusableLink?guid=YMMJjDyg&in_person=1. Regulamentul va fi citit si acceptat in integralitate, aceasta fiind o conditie obligatorie pentru participarea valida in competitie.

Prin participarea la competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor Regulamentului oficial al competitiei si ai prezentului Regulament.

 

Prezentul Regulament a fost actualizat astazi, 11 februarie 2020.