Global Legal Hackathon 2020 Romania
6-8 martie 2020
Bucuresti | Iasi

Global Legal Hackathon este o competitie internationala organizata de Global Legal Hackathon Inc., o asociatie non-profit inregistrata in Statele Unite ale Americii, Denver, Colorado, care urmareste identificarea provocarilor si a solutiilor tehnologice moderne pentru eficientizarea sistemului juridic, aducand in acelasi loc specialisti in domeniul dreptului, antreprenori si dezvoltatori software. Inovatiile aduse in domeniul juridic prin acest concurs vor fi  jurizate la nivel local, intr-o prima faza, si apoi, echipele vor concura cu alte echipe din toata lumea, competitia fiind organizata la nivel international in 51 de orase din 24 de tari. In anul 2020, Global Legal Hackathon va organiza in perioada 6-8 martie o etapa locala in Bucuresti si in Iasi.

 

In Romania, gazduirea locala a competitiei internationale Global Legal Hackathon este asigurata de International Association of Boutique Law Firm („IABLF”), cu sediul in Bd. Basarabia nr.184A, Bl.G10A, Ap.28, Bucuresti, Romania, 022127 in parteneriat cu Hristescu si Asociatii SCPA, cu sediul in Bucuresti, blvd. Primaverii  nr. 39, ap.5, CIF 28033911 – entitati denumite in mod colectiv „GLH ROMANIA” sau „Gazda Locala”.

GLH ROMANIA va gazdui participantii din Romania in perioada 6-8 martie 2020 in cele doua orase gazda, Bucuresti si Iasi, in urmatoarele locatii:

  • Bucuresti: Mindspace Business District situat la adresa: Globalworth Campus A, Bulevardul Dimitrie Pompeiu 4-6, Bucuresti 020335, Romania
  • Iasi: Fab Lab Iasi situat la adresa: strada Randunica, Tex6, Romania, Iasi

 in conformitate cu politica si regulamentul oficial al Organizatorului global.

Organizatorul global al competitiei este Global Legal Hackathon Inc., o asociatie non-profit inregistrata in Statele Unite ale Americii, Denver, Colorado.

Introducere:

Intelegem ca esti constient despre si ai grija de propriile tale interese personale privind protectia datelor cu caracter personal si luam acest lucru in serios. Aceasta Politica de Confidentialitate descrie politicile si practicile GLH ROMANIA privind colectarea si utilizarea datelor tale personale si stabileste drepturile tale de confidentialitate. Protectia datelor este o responsabilitate permanenta si, prin urmare, vom actualiza din cand in cand aceasta informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, in momentul in care vom intreprinde noi practici privind datele cu caracter personal sau vom adopta noi politici de confidentialitate.

Aceasta politica de confidentialitate explica modul in care informatiile tale personale sunt colectate, utilizate si dezvaluite in cadrul si in legatura cu Global Legal Hackathon – etapa locala. Aceasta politica de confidentialitate se aplica site-ului nostru web, www.globallegalhackathon.ro (“Site-ul local”) si etapei desfasurate in Romania (“Etapa locala”). Prin accesarea sau folosirea Site-ului local si prin participarea la etapa locala Global Legal Hackathon Romania, inseamna ca ati citit, ati inteles si sunteti de acord cu Termenii si conditiile de participare la GLH Romania 2020 si cu colectarea, stocarea, utilizarea si dezvaluirea informatiilor dvs. personale potrivit prezentei politici de confidentialitate.

Cum colectam, utilizam si prelucram datele tale cu caracter personal

Informatii colectate de Organizatorul Competitiei

Pentru inscrierea in competitie, participantii vor transmite datele lor prin intermediul platformei de inscriere puse la dispozitie de acesta Eventway.io. Gazda locala va primi acces la date in scopul organizarii competitiei si va putea transmite aceste date Organizatorului International, conform politicii proprii de confidentialitate si a politicii de confidentialitate GLH International (https://globallegalhackathon.com/privacy-policy/).

Datele personale ar putea fi transferate intre alte entitati asociate Global Legal Hackathon din intreaga lume, aflate in alte tari decat cele mentionate mai sus si cu privire la utilizarea sistemelor si aplicatiilor (gazduite sau externe) pentru tehnologia informatiei si servicii de sisteme informatice utilizate in timpul concursului Global Legal Hackathon si etapei locale GLH Romania (platforma inregistrare/email/arhivare baza de date si altele similare), care pot include aplicatii de gazduire cloud, cu conditia ca securitatea datelor si obligatiilor privind transferul de date stabilite de legislatia privind protectia datelor sunt indeplinite) in scopul depozitarii si arhivarii datelor.

Pentru organizarea locala, vor fi prelucrate datele primite de la participanti la inscriere prin intermediul platformei si, de asemenea, vor fi colectate si prelucrate date pe durata desfasurarii evenimentului (in scopul accesului participantilor, in scopul desfasurarii competitiei, in scopul comunicarii listei participantilor si a rezultatelor catre organizatorul international al competitiei si pentru orice comunicari necesare continuarii competitiei, in acest an si pentru etapele ulterioare) in scop de maketing, in cazul in care participantii isi vor exprima expres acordul in acest sens.

Informatiile personale pe care ni le furnizezi in mod direct:

  • Completarea detaliilor de inregistrare la concurs in baza chestionarului transmis si a contractului – termeni si conditii concursului Global Legal Hackhathon Romania:

Cand te inregistrezi la concursul Global Legal Hackhathon, noi avem acces la si prelucram informatii despre tine inclusiv numele si prenumele tau, numele companiei/organizatiei in care activezi, pozitia ta in companie/organizatie, profilul de LinkedIn, profesia ta, aptitudinile tale, anii de experienta, adresa de e-mail.

Noi prelucram datele tale personale pentru inregistrarea si participarea la concursul Global Legal Hackhathon Romania, pentru a te informa despre regulile de participare, termenii si conditiile concursului, pentru distribuirea premiilor, pentru inscrierea participantiilor in etapa II si III a concursului, in scopuri de marketing. GLH ROMANIA poate folosi informatiile furnizate pentru a-ti intelege mai bine ideile, nevoile si interesele pentru a putea adapta si organiza desfasurarea concursului in vederea satisfacerii nevoilor tale.

  • Evenimente – concursuri Global Legal Hackhathon Romania

GLH ROMANIA/Global Legal Hackathon gazduieste evenimente pe tot parcursul anului. Acestea includ conferinte sau concursuri, cum ar fi Global Legal Hackhathon Romania.

Daca te inregistrezi pentru etapa locala Global Legal Hackhathon Romania si devii/esti membru al comunitatii, vom accesa informatiile din contul dvs. membru pentru a iti oferi informatii si servicii asociate concursului Global Legal Hackhathon Romania.

Daca esti participant al concursului Global Legal Hackhathon, vom colecta informatii despre tine, inclusiv numele si prenumele tau, numele companiei sau organizatiei in care activezi, pozitia ta in companie/organizatie, informatiile de contact (adresa personala de email sau adresa de email de serviciu), profilul de LinkedIn, aptitudinile tale, anii de experienta si fotografii efectuate in timpul concursului Global Legal Hackhathon Romania. De asemenea, este posibil sa facem si sa stocam o inregistrare a vocii din timpul desfasurarii concursului Global Legal Hackhathon Romania si inregistrari video a asemanarii dvs. in anumite situatii.

In cazul in care nu ai participarea ta la concurs nu a fost confirmata, iti vom colecta numele si informatiile de contact, pe care le vom pastra in baza noastra de date si le vom folosi pentru a iti oferi informatii si servicii asociate concursului Global Legal Hackhathon.

Mentinem o evidenta a inregistrarii  tale la Global Legal Hackhathon Romania ca participant. Aceste informatii pot fi utilizate pentru a-ti oferi servicii de membru sau sa te informam despre alte evenimente/concursuri/publicatii referitoare la Global Legal Hackhathon Romania.

Etapa locala Global Legal Hackhathon Romania este sponsorizata. GLH ROMANIA ofera o lista de participanti organizatorilor, partenerilor, sponsorilor si co-sponsorilor. GLH ROMANIA poate, de asemenea, sa permita organizatorilor, partenerilor, sponsorilor si co-sponsorilor sa iti trimita materiale prin posta electronica pentru concursul Global Legal Hackhathon Romania. Daca nu doresti ca informatiile tale sa fie incluse intr-o lista de participanti sau primesti informatii de la organizatorilor, partenerilor, sponsorilor si co-sponsorilor, iti poti exprima preferintele atunci cand te inregistrezi pentru concursul Global Legal Hackhathon Romania sau poti contacta GLH ROMANIA direct la privacy@iablf.org, info@globallegalhackathon.ro

  • Publicatii

GLH ROMANIA ofera continut sub diverse forme membrilor sai. Poti gestiona abonamentele newsletter GLH ROMANIA prin abonarea sau dezabonarea in orice moment. Daca ai dificultati in gestionarea adreselor tale de e-mail sau a altor preferinte de comunicare cu GLH ROMANIA si Global Legal Hackhathon Romania, te rugam sa ne contactezi la privacy@iablf.org, info@globallegalhackathon.ro.

Global Legal Hackhathon Romania utilizeaza Google Analytics pentru a urmari cat de des acceseaza sau citeste continutul nostru. Utilizam aceste informatii in total pentru a intelege continutul pe care membrii nostri il considera util sau interesant, astfel incat sa putem produce cele mai valoroase continuturi pentru a satisface nevoile dvs. Afla mai multe despre Google Analytics la  https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=ro.

De asemenea, desfasuram sondaje pe care le folosim pentru a realiza cercetari privind parerea ta cu privire la organizarea concursului Global Legal Hackhathon Romania. Nu urmarim persoanele fizice, ci privim doar informatiile intr-un mod agregat. Participarea la sondaje este voluntara.

  • Corespondenta ta cu GLH ROMANIA si Global Legal Hackhathon Romania

Daca corespondezi cu noi prin e-mail, prin serviciul postal sau prin alta forma de comunicare, este posibil sa pastram o astfel de corespondenta si informatiile continute in ea si sa o folosim pentru a raspunde intrebarilor tale; sa te informam despre evenimentele/concursurile Global Legal Hackhathon Romania; sau sa pastram o evidenta a reclamatiilor tale si a altora similare. Daca doresti ca GLH ROMANIA si Global Legal Hackhathon sa iti stearga informatiile personale sau sa inceteze sa mai comunice cu tine, te rugam sa ne contactezi la privacy@iablf.org, info@globallegalhackathon.ro.

Nota: daca solicitati ca GLH ROMANIA sa nu va contacteze prin e-mail la o anumita adresa de e-mail, GLH ROMANIA si Global Legal Hackhathon Romania va pastra o copie a acestei adrese de e-mail in lista sa “master nu trimite” pentru a se conforma solicitarii tale fara contact.

  • Obligatii legale

In scopul conformarii diverselor obligatii de raportare fiscala sau de securitate fizica, securitate la incendii sau alte dispozitii legale obligatorii, gazda locala poate fi obligata sa furnizeze anumite date cu caracter personal.

  • Scopul prelucrarii

Asa cum am explicat mai sus, GLH ROMANIA prelucreaza datele tale pentru a putea sa iti asigure participarea la etapa locala Global Legal Hackhathon Romania, in conformitate cu termenii si conditiile de participare.

Datele cu caracter personal furnizate de tine sunt prelucrate de GLH ROMANIA si Global Legal Hackhathon, aflate intr-o relatie contractuala cu tine, in scopul sau in legatura cu urmatoarele:

  • participarea la concursul Global Legal Hackhathon, in conformitate cu contractul – termenii si conditiile concursului – incheiat cu tine (temei juridic art.6.(1) lit.b) RGDP);
  • scopuri de informare – newsletter in format electronic sau sondaje (temei juridic art.6.(1) lit.a) RGDP);
  • scopuri de promovare – comunicare pe canale media si retele de socializare a castigatorilor concursului Global Legal Hackhathon in baza contractului incheiat cu tine (temei juridic art.6.(1)lit.b) RGDP);
  • indeplinirea obligatiilor legale ale organizatorilor (temei juridic art.6.(1)lit.c) RGDP)
  • utilizarea sistemelor si aplicatiilor (gazduite sau externe) pentru tehnologia informatiei si servicii de sisteme informatice (email/arhivare baza de date si altele similare) – poate include aplicatii de gazduire cloud, cu conditia ca securitatea datelor si obligatiilor privind transferul de date stabilite de legislatia privind protectia datelor sunt indeplinite) (temei juridic art.6.(1)lit.b) RGDP).

Utilizarea website-ului www.globallegalhackathon.ro

Asa cum este valabil si pentru cele mai multe website-uri web, website-ului www.globallegalhackathon.ro colecteaza automat anumite informatii si le stocheaza in fisierele jurnal. Informatiile pot include adrese de protocol Internet (IP), regiunea sau locatia generala de unde computerul sau dispozitivul tau acceseaza internetul, tipul de browser, sistemul de operare si alte informatii despre utilizarea website-ului www.globallegalhackathon.ro, inclusiv istoricul paginilor navigate. Utilizam aceste informatii pentru a ne ajuta sa proiectam website-ul nostru pentru a se potrivi cat mai bine nevoilor utilizatorilor nostri.

Global Legal Hackhathon Romania utilizeaza Google Analytics pentru a urmari cat de des acceseaza sau citeste continutul nostru. Utilizam aceste informatii in total pentru a intelege continutul pe care membrii nostri il considera util sau interesant, astfel incat sa putem produce cele mai valoroase continuturi pentru a satisface nevoile dvs. Afla mai multe despre Google Analytics la  https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=ro

Cand si cum impartasim informatii cu altii

Informatiile personale pe care GLH ROMANIA le colecteaza sunt stocate intr-o singura baza de date gazduita de o terta parte situata in Romania. Aceste terte parti nu utilizeaza sau au acces la informatiile tale personale in alte scopuri decat stocarea si recuperarea acestora in cloud.

Noi nu dezvaluim datele tale personale catre terte parti pentru uzul lor independent, cu exceptia cazului in care: (1) solicitati sau autorizati acest lucru; (2) este in legatura cu evenimentele/concursurile co-sponsorizate de GLH ROMANIA si Global Legal Hackhathon, asa cum este descris mai sus; (3) informatiile sunt furnizate pentru a se conforma legii (de exemplu, pentru a se conforma unui mandat de cautare, a unei citatii sau a unei hotarari judecatoresti), a impune un acord pe care il avem cu tine sau pentru a ne proteja drepturile, proprietatea sau siguranta sau drepturile noastre, proprietatea sau siguranta angajatilor nostri sau a altora; (4) informatiile sunt furnizate agentilor nostri, furnizorilor sau furnizorilor de servicii care indeplinesc functii in numele nostru; (6) sa se adreseze disputelor, revendicarilor sau persoanelor care demonstreaza autoritatea legala de a actiona in numele tau. De asemenea, putem sa colectam date agregate despre membrii nostri si vizitatorii website-ului www.globallegalhackathon.ro si sa dezvaluim rezultatele unor astfel de informatii agregate (dar nu si identificabile personal) partenerilor nostri, furnizorilor de servicii, agentilor de publicitate si / sau altor terte parti in scopuri de marketing sau promovare.

Website-ul www.globallegalhackathon.ro foloseste interfete cu site-uri sociale media, cum ar fi Facebook, LinkedIn, Twitter si altele. Daca alegeti sa va placa sau sa partajati/schimbati informatii de pe website-ul www.globallegalhackathon.ro prin intermediul acestor servicii, trebuie sa revizuiti politica de confidentialitate a acelui serviciu.

Transferul datelor cu caracter personal catre o tara terta sau o organizatie internationala

GLH ROMANIA (IABLF si Hristescu si Asociatii SCPA) isi au sediul in Romania, insa platforma prin care va inregistrati la Global Legal Hackhathon Romania, aplicatia / platforma Eventway.

Informatiile pe care le colectam de la tine direct prin completarea detaliilor de inregistrare in baza chestionarului transmis si in baza contractului – termenii si conditiile de participare la etapa locala Global Legal Hackhathon Romania vor fi prelucrate in Romania.

Informatiile care se colecteaza prin aplicatia Eventway vor fi prelucrate in Europa si Statele Unite. Statele Unite nu au solicitat si nu au primit o constatare de “adecvare” din partea Uniunii Europene in temeiul articolului 45 din GDPR. GLH ROMANIA se bazeaza pe derogari pentru situatii specifice, astfel cum se prevede la articolul 49 din GDPR.

In special, GLH ROMANIA colecteaza si transfera numai datele cu caracter personal in Statele Unite cu acordul tau; pentru a incheia un contract cu tine; sau sa indeplineasca un interes legitim al GLH ROMANIA si Global Legal Hackhathon Romania intr-o maniera care sa nu depaseasca drepturile si libertatile tale. GLH ROMANIA se straduieste sa aplice garantii adecvate pentru a proteja confidentialitatea si securitatea datelor tale personale si pentru a le utiliza numai in conformitate cu relatia ta cu GLH ROMANIA si cu practicile descrise in aceasta Politica de Confidentialitate. GLH ROMANIA minimizeaza riscul pentru drepturile si libertatile tale prin faptul ca nu colecteaza sau nu stocheaza informatii sensibile despre tine.

Stocarea datelor si retinerea acestora

Datele tale personale sunt stocate de IABLF/Global Legal Hackhathon Romania pe serverele sale, si pe serverele serviciilor de gestionare a bazelor de date in cloud pe care IABLF/Global Legal Hackhathon Romania le contacteaza. GLH ROMANIA si Global Legal Hackhathon Romania pastreaza datele cu caracter personal pe durata relatiei contractuale cu tine sau pe o perioada de 2 ani dupa terminarea concursului Global Legal Hackhathon Romania, ce va avea loc in perioada 6-8 martie 2020. Pentru mai multe informatii despre locul si durata stocarii datelor tale personale si pentru mai multe informatii despre drepturile tale, te rugam sa ne contactezi la privacy@iablf.org, info@globallegalhackathon.ro.

Care sunt drepturile tale

Regulamentul UE privind protectia generala a datelor si legile privind confidentialitatea altor tari ofera anumite drepturi persoanelor vizate. O explicatie buna a acestora  este disponibila si pe site-ul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal – ANSPDCP (http://www.dataprotection.ro/servlet/ViewDocument?id=1298).

Aceasta Politica de Confidentialitate are scopul de a va oferi informatii despre ce date personale colecteaza GLH ROMANIA despre tine si despre modul in care sunt utilizate. Daca ai intrebari, te rugam sa ne contactezi la privacy@iablf.org, info@globallegalhackathon.ro. Daca doresti sa confirmati ca GLH ROMANIA iti prelucreaza datele personale sau sa ai acces la datele personale pe care GLH ROMANIA le poate detine despre tine, te rugam sa ne contactezi la privacy@iablf.org, info@globallegalhackathon.ro.

Poti solicita, de asemenea, informatii despre: scopul prelucrarii; categoriile de date cu caracter personal vizate; cine altcineva in afara de GLH ROMANIA si entitatile partenere care organizeaza etapa locala ar fi putut primi datele tale de la GLH ROMANIA; care a fost sursa informatiilor (daca nu le-ati furnizat direct catre GLH ROMANIA si Global Legal Hackhathon); si cat timp vor fi stocate.

Ai dreptul de a corecta (rectifica) inregistrarea datelor tale personale pastrate de GLH ROMANIA daca acestea sunt inexacte. Totodata, atunci cand este fezabil din punct de vedere tehnic, GLH ROMANIA, la solicitarea ta, va furniza datele tale personale sau le va transmite direct unui alt operator, care organizeaza concursuri similare celui de Global Legal Hackhathon Romania (dreptul la portabilitate). Poti solicita ca GLH ROMANIA sa stearga aceste date sau sa inceteze prelucrarea, sub rezerva anumitor exceptii. De asemenea, puteti solicita ca GLH ROMANIA  sa inceteze utilizarea datelor tale in scopuri de marketing direct.

 

Retragerea Consimtamantului

In cazul in care prelucrarea datelor tale cu caracter personal se bazeaza pe art.6 alin.(1)lit.(a) – consimtamant pentru prelucrarea datelor in scop de marketing direct, ai dreptul de a iti retrage consimtamantul in orice moment, acest lucru nu afecteaza prelucrarea efectuata pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia. Pentru retragerea consimtamantului ne poti trimite un email la privacy@iablf.org, info@globallegalhackathon.ro.

Dreptul de a depune o plangere

In Romania ai dreptul sa depui o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal – ANSPDCP (www.dataprotection.ro) daca ai ingrijorari cu privire la modul in care GLH ROMANIA iti prelucreaza datele tale personale.

Considerand ca furnizarea datelor tale cu caracter personal pentru participarea la concursul Global Legal Hackhathon Romania reprezinta o obligatie necesara pentru incheierea contractului – termenii si conditiile de participare, alegerea ta de a nu furniza datele cu caracter personal solicitate poate avea ca si consecinta imposibilitatea de a fi inscris la concursul Global Legal Hackhathon si etapa locala Global Legal Hackathon Romania.

Te informam ca nu utilizam un proces decizional automat incluzand crearea de profiluri, in cadrul inscrierii si participarii la concursul Global Legal Hackhathon Romania.

Securitatea informatiilor tale

Pentru a va proteja confidentialitatea datelor si a informatiilor personale de identificare, pe care le transmiti prin utilizarea website-ului www.globallegalhackathon.ro sau prin diferite metode de colectare directa utilizate de GLH ROMANIA si, mentinem garantiile fizice, tehnice si administrative. Actualizam si testam tehnologia noastra de securitate in mod continuu. Restrictionam accesul la datele tale personale acelor angajati care trebuie sa stie ca aceste informatii sunt furnizate pentru a iti oferi beneficii sau servicii. In plus, instruim angajatii nostri cu privire la importanta confidentialitatii si mentinerea confidentialitatii si securitatii informatiilor tale. Ne angajam sa luam masuri disciplinare adecvate pentru a asigura respectarea responsabilitatilor angajatilor in materie de confidentialitate.

Alte scopuri de prelucrare

In cazul in care vom intentiona sa prelucram datele tale cu caracter personal intr-un alt scop decat cel pentru care acestea au fost colectate, te vom informa cu privire la scopul secundar de prelucrare si alte informatii suplimentare relevante, inainte ca aceasta noua prelucrare sa aiba loc.

Definitii

„GLH ROMANIA” se refera la entitatile partenere care organizeaza etapa locala a Global Legal Hackathon, respectiv IABLF si Hristescu si Asociatii SCPA

“IABLF” se refera Asociatia International Association of Boutique Law Firms, o asociatie non-profit, care este partener in organizarea evenimentului Global Legal Hackhaton, in perioada 6-8 martie 2020, in Bucuresti si Iasi, Romania.

 “Legislatia privind protectia datelor” inseamna legislatia urmatoare in masura in care este aplicabila din cand in cand: a) RGDP; si b) orice lege nationala privind confidentialitatea.

“RGDP” inseamna Regulamentul General privind Protectia Datelor (EU) (2016/679).

“Date cu caracter personal” inseamna orice date cu caracter personal (asa cum sunt definite in legislatia privind protectia datelor) prelucrate in legatura cu sau ca parte a inscrierii si participarii la etapa locala Global Legal Hackhaton Romania, desfasurata in intervalul 6-8 martie 2020, simultan in Bucuresti la Mindspace Business District situat la adresa: Globalworth Campus A, Bulevardul Dimitrie Pompeiu 4-6, Bucuresti 020335, Romania in perioada 06.03.2020 – 08.03.2020 si Iasi, la Fab Lab Iasi situat la adresa: strada Randunica, Tex6, Romania, Iasi,

„Destinatar” inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism careia (caruia) ii sunt divulgate datele cu caracter personal (asa cum este definit in Legislatia privind Protectia Datelor).

Date de contact:

GLH ROMANIA si entitatile sale partenere isi au sediul in Bucuresti, Romania. GLH ROMANIA nu are numit un ofiter privind protectia datelor, dar pentru orice intrebari sau preocupari despre politicile sau practicile privind datele cu caracter personal ale IABLF, ne poti contacta la:

IABLF

Bd. Basarabia nr.184A, Bl.G10A, Ap.28, Bucuresti, Romania, 022127

privacy@iablf.org, info@globallegalhackathon.ro

Cand a fost actualizata politica de confidentialitate:

 

Prezenta politica de confidentialitate a fost actualizata la 11 februarie 2020.